20 December 2011

Hidup Ibarat Roda Janganlah sesekali kita Bongkak!!!

cokelatyuz5:42 PM
Assalammualaikum..



Mok : Wah Ulan,Tingginya Hidung Ko!..
Ulan : Eh,Kenapa pulak hidung aku?..
Mok : Ye la,ko kan bangga diri sangat…tinggilah hidung ko tu..kan..kan...kan...
Ulan : Biarlah!!!…sebab dulu aku selalu kena dengan orang atas2..sekarang aku pula buat..^_^
Mok  : (Dalam Hati) !^@&(^#$^#$&*^!#!$)$@_*$#$& punya kawan..


Berdasarkan teks diatas,apa yang korang fikirkan?…
(kongsi la sama2) memang menjadi trend sekarang ke?..
tatkala kita dulu dibawah selalu dibuli,
kita akan membuli orang lain tatkala kita diatas..
Adakah itu menjadi trend zaman sekarang ini?…
cuba bagitahu dengan yuz...
wahwah kelas ko jah....
tiba2 je kan....
ok harini yuz nak kongsi dengan korang tentang hidup kita ni...
betul ke macam roda wehhh??
 kadang2 bila dah popular n diatas kita lupa semua perkara yang ada kart bawah..
kadang2 orang mintak tolong pun buat tak tahu je…
(betul ke??yuz harap yuz tak macam tu)
orang tanya buat tak tau ja (tkeluaq bahasa ibunda plak...hihi)…
cis,sedarlah!… hidup ini ibarat roda..
 kadang-kadang kita di atas jangan sangka kita tak boleh turun ke bawah..
tak mustahil!!! (betul2...sambil angkat tangan)...


bukan yuz yang agkat tangan monyet ni la...^_^




Kalau agak-agak dah cukup perfect..
apa kata buat dunia sendiri dan duduk seorang diri..kan? (betul tak)…
Dulu masa mula nak naik macam2 yang di janjikan,
tu la,ini la..ye la..nak sebelum naik kan...tapi..sekarang???
(apa cerita)..
tatkala dah popular..
pergh..nak say "hello" dekat orang lain pun susah…..
selepas itu ayat yang biasa kita dengar "rlex la weh bz sikit la"..
Ahh!!! duniawi je semua tu..alasan je…
Janganlah korang berasa bangga atau riak dengan apa yang korang perolehi,
dengan sekelip mata tak mustahil perkara yang korang bangga selama ini akan hilang kan???
 (betul tak yuz merepek ni)..
Ada kelebihan,sama-samalah korang kongsikan 
So,marilah kita muhasabah diri kita sendiri....


Sesungguhnya tuhan menjadikan seseorang itu lebih kelebihannya untuk membantu seseorang yang kurang kelebihannya agar sama-sama menjadi yang lebih baik..







bye2...(<"")


Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

No comments: