13 March 2011

:: M.A.N.D.I ::

cokelatyuz3:27 PM
Assalammualaikum..


:: PerKara yanG sEmua OranG PatuT AmbiK Tahu BahAwa AiR iTu PentiNg.... :D ::

 :D Setiap hari yuz buka aje mata yuz ni walaupun yuz tak suka buka mata....(bila dah tido la) 
benda utama mesti nak mandikan????
betul tak???yuz tak tahu la kalau korang tak mandi...hahaha....
yuz nak tanya korang serius ni....
korang pernah tak terpikir boleh ke kalau tak mandi??? (merepek suda)...
ahhhhHH..PERSYAITONKAN semua tu.....
janji hari ni yuz nak share pengalaman yuz dengan korang semua 
tentang liku-liku kehidupan kawan-kawan aku yang sememangnya tak suka mandi....
hahahaHHAaa...jeng-jeng....layanNN...... 

:D yuz kalau boleh malas nak cerita pasal scientific fact yang tu korang boleh "SEARCH" google ok???? 
(tak ok pun korang kena ok jugak...hehe) ni yuz nak cerita real-real punya,kenyataan dan pengalaman yang yuz lalui sendiri (serius tak tipu2)....

:D Alkisah....hehehe....pengalaman yang yuz tempoh sepanjang kenal dengan kawan-kawan yuz 
yang nak kata poyo...ya juga...nak kata kecoh...ya jugak... 
best sangat ada kawan-kawan satu kepala ni....(korang ada??)
 tapi...ada tapi la plak...hahaha...
.ada 1 sifat dieorang yang yuz tengok semenjak yuz kenal dieorang setiap saat,minit,jam,hari,minggu,bulan,tahun dan apa lagi ek???winnkk..... @_@...

:D Korang tahu tak yuz pernah terpikir nasib la mandi tu penting dan wajib
 menggunakan air kalau tak dah tentu kawan-kawan aku yang agak POYO dan sengal tak M.A.N.D.I... (jangan marah ek makcik2....)...
yuz ni nampak je berani tapi takut jugak kalau dieorang tiba-tiba naik tanduk hahaha....
(ada tanduk ke???) takut..... jugak..haha..(sengal plak) :D

:D Ok dah cukup jangan sembang lebat je tak dapat apa pun...
jom baca pengalaman yuz yang precious ni...(geli tak??yuz pun..haha)....



:: MISS MIAA ::
SASARAN 1


Dikenali sebagai M.I.D.A
 tapi dia nak popular dengan nama MIAA....(tok sah nak miaa sangat la...)..heheehe 
:D...Kawan yuz ni nampak memang chumel....
bukan nampak memang chumel dengan perangai dia yang ada gedik sikit..(sikit je) hehehe...
tapi ada plak satu perangai dia yang tak suka basuh rambut....
sebab tu la dia tak suka mandi kalau kena basuh rambut hahaha..dengar memang kelakar kan??
tp tu la kenyataan yang pasti sepanjang aku kenal dia...@_@ 




:: MISS MAZTURA ::
SASARAN 2



Diberi nama MAZTURA BT ABD.RAHMAN..
Cantik tak???kawan-kawan aku semua cantik-cantik tau...heheehe...
Maz ni sebenarnya nak kawin dah...tak sabar yuz nak makan nasi minyak Maz ni....
(nasi minyak kedai tak sedap..:). Maz ni plak 1 hal jugak...kalau korang nak tahu Maz ni kalau dah dapat keluar MERAYAP sampai tak nak balik rumah mandi...
bagus kan kawan aku???hehe...tapi dia still cantik dimata aku dan engaged dia...wink... ^_^






:: MISS ANIS SYUHADA ::

SASARAN 3



Mak cik seorang ni plak kawan-kawan panggil dia anis...
walaupun perangai die ngok ngek sikit...
tapi bez...korang pernah makan ice cream tak???sedap kan???
macam tu la rasa kawan dengan dia...heheehe...
yuz kenal dia dah lama dan everthing pasal dia aku tahu...
tapi minah ni punya perangai plak dia kalau mandi tak sampai 5minit dah keluar bilik air...
pelik yuz...pernah jugak yuz tanya dia "ko mandi ke tak??" 
dengan muka selamba dia jawab 
"aku mandi la..ko ingat aku TIDO"...
yuz balik kena...macam-macam hal kawan yuz seorang ni...hahaha...  


Hye esok..
Kenapalah engkau perlu muncul.
Hye esok..
Kenapalah engkau perlu cepat sangat..
Hye esok,
Kenapalah engkau perlu mencemburui masa aku.
Hye esok,
kenapalah engkau perlu berlalu dengan pantas sangat.
Hye esok,
boleh tak kalau aku nak tukarkan engkau hari-hari kelmarin?
Hye esok,
boleh tak kalau esok aku nak buat-buat tertido ke, buat-buat lupa  ke
buat-buat bodo ke, buat-buat tak tau ke..

Btw, sejuta tambah beribu-riban mintak maaf kepada semua kawan-kawan yuz ni
kalau-kalau yuz macam TERGURIS hati korang 
yuz buat entry ni ek..Eyhh bukan..bukan..
Mungkin yuz nak sakitkan hati korang tapi saja nak bagi korang marah je, 
mungkin yuz lepas ni buat-buat tak dengar mahupon pekak, 
atau mungkin yuz dengan selamba buat-buat kelam kabut 
menguruskan kerja-kerja yuz yang berlambak 

Ohhh! ~ 
Bye-bye




* Maafkan yuz ek kawan-kawan, hati korang menjadi tenang dan apabila mata korang celik esok bangun tido, segala masalah korang akan terhapus..cayuk.....bye :D


Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

2 comments:

Cik Bee~! said...

beria!hahahhahahaa....selamat aku bukan sasaran ko..muhahahahhahaa

cokelatyuz said...

ko bkn sasaran aku sebab aku xthu ko mcm mana cz umh aku pn ko xpnh datang... @_@