17 March 2011

:: BLogGeR??? ::

cokelatyuz3:49 PM
Assalammualaikum..



No cover-cover lagi ok pic ni :P
Secara rasminya, pic nih telah menjadi pic profile yuz. yuz tak tau kenapa yuz suka sangat pic nih. huhuhu.


Bagi yuz setiap blog akan tampil dengan cara tersendiri...
Sekurang-kurangnya kita boleh berkongsi cerita...
whatever la suka duka,pahit manis...or ape-ape kejadah la kan...hahaha....~. 
Apa saja dari catatan seni, maki, bahasa rempit, tutorial atau pun gossip. 
yuz kan...yuz kan..kan....kan.....orang baru dalam buat-buat blog ni..haha...(poyo kn??) just nak mengisi masa terluang je...bila yuz pikir-pikir balik baik yuz buat blog daripada yuz buat benda-benda yang tak ada faedah...betul tak??? (betulkan je la..nanti yuz merentan pulak)hahaha....




Whatever la entry dengan apa cerita sekalipun...berblogginglah.
 Kadang kala kita sebagai manusia tak faham apa yang cuba si blogger ini sampaikan 
dan kekerapan entry adalah membosankan sesetengah pihak yeke???
(gaku je..paling tidak pun yuz merajuk je...ahakzzz)... 
Malahan blogger ini pula di kutuk, kononnya menangguk di air keruh. 
Tapi bagi yuz pula, 
blogging bukanlah satu paksaan pada sesiapa yang nak baca ke tidak ke...
yuz still buat jugak...lantak la korang...hehehe.....



Jadi, apa pun terjadi..
hidup,mati aku yang buat blogger ini..
samada untuk cecahkan traffic yang luar biasa atau menaikkan page rank yang baik, 
biarkan seadanya...(ada ke)



Kita kena menjadi manusia yang positif pada minda OK bukan negatifkan minda anda OK...
tanpa jangan la cuba untuk menghina sesiapa...
Setiap orang punya kekuatan berbloggingnya yang tersendiri, 
maka carilah apa pula kekuatan untuk anda menipu bercerita dan meluahkan isi hati...hehehe...^_^



Blogger yang baik ialah blogger yang menghulurkan tangan 
ok bukan kaki dan memandang baik akan apa yang teman blogger yang lain perlukan. 
Menghukum dan berkata apa pun yang negatif 
tidak lebih dari seorang yang cemburu pada kejayaan orang lain (betul2)ttteeettttt....T_T



Biarlah apa pun pendapat manusia tentang manusia yang lain.
 Yang pasti, kita jangan jatuhkan seseorang itu seadanya kerana itu bukan hak kita 
untuk mengaibkan segala...
Lantak la kalau orang nak buat kart kita....Bia ALLAH S.W.T yang balas semuanya...amin....
Berpalinglah kearah yang lain dan berlalulah pergi tanpa menghiraukan orang lain suda..(merepek rrr.....)



Berhentilah menilik akan salah manusia lain. 
Berhentilah selalu berkata jahat tentang orang yang lain. 
Kita ini tidak pernah sempurna sebagai manusia (macam yuz). 
Kepada semua blogger di luar sana, 
karya anda adalah hak dan diri anda. 
yuz susun sepuluh jari dan balingkan setinggi hormat untuk anda. 
Persoalan masam atau manis terserah pada pembaca yang baik hadir di blog milik anda kerana.... 
blog itu tetap blog indah milik buat yuz...macam lagu kenangan terindah...
Best kan???bukan senang nak karang semuanya tahu...tahu ke tak tahu ni???
heheehe...Okla...P.E.A.C.E.. @_@






Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

4 comments:

Cik Bee~! said...

Kepada semua blogger di luar sana, karya anda adalah hak dan diri anda. blog itu tetap blog indah milik buat aku...macam lagu kenangan terindah...

yes...agree beb!!blog aku..suke ati aku la nk type pe ha..hahha

cokelatyuz said...

hahaha...betul b....i like....@_@

man yusoef said...

smoga terus gembira berblog..hehe

cokelatyuz said...

man yusoef : thnkz...@_@