11 March 2011

2+1

cokelatyuz1:11 PM
Assalammualaikum..


hyeeeeeeee

Hari ni aku rasa terpanggil nak bercakap pasal budaya orang kita. 
Lately, yuz tengok Mesia dah nak jadi macam Amerika dah...hehe.. 
yuz rasayuz nak buat segment baru dalam blog ni. 
yuz perlukan anjakan paradigma, 
yuz perlukan perubahan untuk terus berjuang dalam dunia yang serba serbi moden ini. 
Setelah berhempas pulas, membanting tulang dan bersenggol-senggolan selama beberapa jam, 
yuz rasa yuz nak buat segment yang di namakan segment "jatuh cinta"???



Ckp pasal jatuh cinta smua owg pnah jatuh kn???hehe..
bkn jatuh tngga ok "JATUH CINTA" 
yuz pun mcm korang gak pnah jatuh...
(poyo la plak)hehehe...

Bermula dengan kehidupan di rumah, 
kehidupan kanak-kanak ribena di tadika,
kehidupan pra-matang di sekolah rendah,
kehidupan agak matang tetapi pura2 matang di sekolah menengah,
dan....
sampai laaaaa nih  (speaking bahasa penang jap) ...
sehinggalah kini......
kehidupan yang mungkin yuz boleh anggap agak berbeza berbanding situasi yang lepas2...

Masa tadika,skolah rendah,skolah menengah,dan kart IPT, 
yuz sure, perkara yang sangat normal dalam kalangan kita as makhluk sebaik2 kejadian Tuhan, 
perasaan suka dan minat terhadap lain2 jantina.
 Macam2 jenis manusia, macam2 jenis ragam dan perangai kita dah jumpa dan temui. 
 Perkenalan antara kaum adam dan hawa semasa di sekolah mesti orang akan cakap cinta monyet. Aaahhh..memang betol pon cinta monyet. 
Budak-budak...biasalah tuh. 
Tak matured lagi ! tak moden lagi ! naif lah !  ape lah! 
Bila dah masuk IPT pon ,
 orang still akan cakap benda dan ayat yang sama. Tapi korang kena ingat, 

" Dalam hidup ini, perasaan di antara lelaki dan perempuan adalah satu fitrah pada manusia"

Orang cakap, 
kalau kita bercinta time muda-muda seolah-olah macam membuang masa. 
Bahasa gangsternya,
"ek elehhh...buang karreeennnnnNNN jeeerrrkk! ".

Banyaklah kau punye kareeennn kann. 
Puas yuz berhempas pulas, 
ko cakap yuz buang karen! haha. 
Orang selalu cakap, kalau bercinta dan berkahwin time muda2, 
macam kau sia2kan kehidupan muda kau.
 Ish, mana boleh judge orang macam tuh. 
Nasib kita nih, dah ditentukan oleh Tuhan.
 Tuhan je yang tau apa yang baik dan apa yang buruk buat kita. 
Just kita je yang kena pandai mengubah nasib kita tuh. Betol tak?  

Tanyalah mana-mana  manusia pun kan.. 

"dalam hati ko ada perasaan sayang tak??"
"dalam hati ko ada perasaan cinta tak??"
""dalam hati ko ada perasaan nak disayangi oleh someone tak??"

sure mesti ada jawapan.
 Kalo mulut ko yang tak bagi jawapan tuh sendiri..
x lafazkan sendiri. 
tapi hati ko mesti berbisik jugak kan jawapan-jawapan tuh semua.
Haiihh...sedangkan manusia kronik pon ada jiwa, hati dan perasaan taw...



Sedangkan kucing ada perasaan, 
pokok mawar ada perasaan, 
pokok bunga raya ada perasaan, 
inikan kita plak kan manusia..
cuma kita tidak dapat melihat dengan mata kasar je, 
tapi kita boleh merasainya...

Ok cukup! cukup! cukup ok! 
Kita masuk bab dan nada SERIUS pulak!~

" apa dan macam mana perasaan korang bila ada ORANG TERSAYANG kat sisi korang ? " 
"apa yang korang rasa bila ada ORANG TERSAYANG ambil berat pasal korang?" 

Msti bez kn...mcm 2 la perasaan yuz skg wlupun kadang2 ada ombak,ribut, dan lain-lain lgi....
yuz sabar je la  gan dugaan yg mendatang...hidup msti ditruskn...btul x??? :D 


korang tahukn siapa yang yuz maksudkan??
 hidup yuz nak kte god2 sgt pn xde la jgak tp yuz sntiasa bsyukur dgan apa yg yuz ada skg....
hope yuz leh bhagia...doakan ek kwan2


bile otak serabut pikir kan banyak benda n masa dpn...
tibe2 tangan ni teros menaip nama seorang jejaka yg aku mula jatuh cinta..
.(biala rahsia)hahaaha wink...winkk...^_^




 :: MOOD : I love you, i love you with all my heart :D  ::




What You Give...

You give me strength
To carry on
And when I am weak
You show me how to move on

You dry my tears
With Your amazing love
It must be true
You are sent from above

You ease my pain
You disperse gray clouds
You show me
What love is about

You find a way to make me smile
Even if we are apart
There ´s something I can surely say:
My love for You comes straight from the heart

You must not forget
That I love YOU

My love for You will always grow :)

My heart is Yours and will always be I pray the day comes when we say: “I do”



Ok bye!~ 
:D


Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

3 comments:

Cik Bee~! said...

ewwww.....nada org bercinta cenggitu la kan..wahhahahahhaha
hope bahagia di sisi kamu!

cokelatyuz said...

cik bee : kalau bahagia...kalau x entah la...erm... :(

sukaduka said...

ah..tensen aq nengok blog hg! haha