22 March 2011

bEtuL Ke LeLaKi TaK SuKA???

cokelatyuz3:09 PM
Assalammualaikum..



Kalau korang nak tahu 
lelaki zaman sekarang ni biasanya dia tak suka sangat gurl yang melawa gila-gilaaa... Macam yuz sendiri pon, 
yuz lagi suka simple mimple pakai t-shirt ngan sneakers je sonang!!! 
Kalau tambah ngan beg galas lagi better kot macam budak-budak sikit...(sikit je la). 
Pakai shawl plak biasa-biasa je kalau dating ngan ‘someone’.
And opkoz dia prefer muka yuz tanpa mekap. 
Even pada yuz muka yuz pure xda mekap memang nampak burok gilaaa-gilaaaaaaaaaaaaaaa...
 tapi pada dia dah cukop nice ok semua 2…..

Tapi kenapa ek??? Kenapa lelaki ni tak suka gurl yang bergaya???

Sayang GF…
Betul ke???hahahaha... sudah…sudah..
ok back to da ampang point. 
Lelaki ni kalo dia sayang GF dia, 
opkoz la dia akan jaga GF dia. 
Baik dari segi perangai or penampilan (cuba buat kaji selidik).
 Yang mana yang tak elok akan ditegur baik-baik 
and kalo dia bebetol nak GFnya tu jadi isteri dia one day opkoz dia sedaya upaya bentuk GF dia jadi gurl yang baik supaya bila dah jadi isteri nanti, gurl tu jadi isteri yang baik. 
Ada paham ke anak2…?hehe.. 
Simplenya cmni jela...
 Perempuan yang menjaga maruah diri and penampilan diri 
sekaligus dia dapat menjaga maruah suaminya kalo dah kawin nanti...(kalau kawin ok!!) 
So semua ni perlu dimulakan dari awal la ehemmm...
 I mean since kapel lagi. 
Dah kawin nanti at last gurl tu sendiri paham and tahu jaga diri kalo dah dari awal kapel, 
bf dia encourage dia supaya berpakaian biasa je tak terlalu bergaya sampai menarik perhatian. 
Jenis yang tak sayang GF macam point number dua la... 
Cakap “ok” tapi belakang kutok gila weiiii (jangan pecaya lelaki macam ni k)...
 Tapi ade jugak lelaki yang sayang GF tapikan tapikan tapikan... 
dia tak kesah GF dia nak pakai apa or lagi suka kalo GF dia seksi (songsang2).
 Yang ni yuz ketegorikan sebagai lelaki yang belom dapat “hidayah” senang cerita. aahahaha...winnkkkk…..@+@




 +++++++++++++++++++++




Dalam situasi yuz dengan ‘someone’ yuz, 
opkoz ‘someone’ yuz suka gurl yang neutral beauty.
 Beauty la sangat kan yuz ni (nk muntaH) .
 Dalam masa yang sama kalo yuz berpakaian terlalu cantik,
 dia tak suka yuz jadi perhatian orang lain agaknya la kot* (ye2 je kan). 
Windu plak bila cita pasal ‘someone’ yuz ni….hahahaha…poyo kan…kan….kan…..@_@


+++++++++++++++++++++


korang rasa Over tak???!!! 
Asalnya ok jer tapi sebab nak bergaya sangat dah jadi pelik plak aku rasa. 
Eksesori sana sini tambah dengan tudung lilit dueploh lapan juta kali pastu pakai tdung 40 lapis over gila perumpamaan tettttttt….. 
macam nak mencekik dengan headband bunga-bunga sekilo tambah ngan riben beso penumbok. 
Berat mata memandang, berat lagi kepala menjunjung kot...hahaha 
Ntah ler. Tapi yuz taw ramai lelaki yang tak suka.
 Lelaki ni sebenarnya simple ouwhhh....(A.A.K) 
And kebanyakannya sukakan perempuan yang simple. 
Try la bergaya gila-gilaaa depan bf korang or kawan lelaki korang, 
memang dia akan kata "ok" la sebab nak jaga hati korang. 
Tapi... belakang lain kira... 
Kalo dapat jumpa kengkawan dia lain cerita jadinya….(xpecaya try) 
Dia kutok kaw-kaw punyaaa... hehe* ada jugak kengkawan aku yang direct jer. 
(makan hati sikit la T_T)




 +++++++++++++++++++++

      *Moral yuz nak bgitahu korang kalau korang rasa kepala korang lebih kurang kepala yuz je 
korang buat A.A.K je...2 bahasa yuz dengan kengkawan yuz la ADA AKU KISAH....hahaha...
yg penting kita still makan,tido,mandi n segala-galanya yang betul dengan hidup kita....T_T 





Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

3 comments:

matamulut said...

yg pentg,aq xpham per yg hg nk gtaw

xashalera said...

ahahha..yerh larh stakat mlawa bagai p prgai pown ta lawa na wat ap kn2..:)

cokelatyuz said...

btul2...klau prgai xbleh pkai xde guna jgak...hahaha...peace...@_@