16 November 2011

aku + sani = nasib2~~

cokelatyuz11:21 AM
Assalammualaikum..




Salam all my friends....
sowi la lama sgt dah aku xupdate blog yuz....
tah la nak kata bz keja xjuga nak kata bz bf pn xjugak..
(sape la nak kart yuz kan)..
tah la malas dah nak serabut otak pk benda yang aku rasa myakitkan hati aku balik...(betul x?)..
But harini yuz nak kongsi gan semua blogger lain sikit la story pasal yuz gan ex adik yuz ni 
merangkap kawan sekolah rendah yuz...huawwaa...^__^..

Korang ingat lagi tak last week??
yuz balik kampung (taiping) 
ahad yuz gerak dari kampung kul7pm..
bas xde plak yuz nak balik awal sampai je kl dalam kul11 lebih...
malas nak balik naik tren punya pasal 
so yuz pun menyusahkan la kawan yuz ni sani bin ihsan suruh datang ambik...





ni la kawan yuz sani n adik yuz..gambar ni ktowg ambik waktu keluar sebelum raya haji..(sowi adik.。◕‿◕。)

Nak dijadikan cerita
 punya la susah yuz cari si mamat ni cz dia tunggu tempat lain yuz plak tunggu kart tempat lain nasib2...
bila dah jumpa baru je gerak dari pudu macam2 story yang keluar...
hahaahaha...serius lawak....
sampai la dekat 1 traficlight (dekat masjid jamek)..
yang yuz ni sibuk dengan setting GPS hp sani ni cz dia nak balik sri kembangan xtahu jalan...
sedar xsedar yang dia plak sibuk tengok pompan lain kat sebelah keta ktowg...

Tiba2 yuz tergerak hati plak nak tengok depan 
tapi belum pun sempat yuz cakap apa dooommmmm....
ambik ko dah terlanggar dengan keta depan...
gila kentang takut beb...
sani pun dengan muka slamber je cakap gan yuz relex2....
xsampai 10scond kluar 2org mamat yang agak poyo2 (yla naik keta honda!!)...
cakap dah macam nak gaduh plak..
nasib la sani cool je..hahaaha..(dalam hati tkt 2)..
cita punya cita xstle2..yuz ni penat menunggu jugak la...
sakit hati xpayah cakap la cz keta xde la teruk pun cara dieowg macam keta tu dah hancur plak...
Cita punya panjang xhabis2 sampai beralih dekat dataran plak..
Bukan yuz nak mengata la kan..mamat 2owg ni punya nak poyo habis 
semua kaum kerabat dia turun nak tengok keta...




ni la keta yg sani terlanggar 2...xde la teruk pun!!!!



Last2 sampai pukul1 xstle2...
yuz ni punya la penat esok nak keja la...nasib2...
kesian plak yuz tengok sani nak sttlekan..
yuz nak tolong xtahu nak cakap apa...(sowi sani myusahkan)..
Dekat pukul2 mamat yang ktorng langgar ni cakap dia xnak sttle polis so dia nak ktorang g rpair je keta dia...
bincang punya bincang dia dah ambik gambar ic semua (tkt ktorng lari) huhhhuuhu...
ktorng pun gerak la balik...

Sampai sentul dekat kul2 yuz ingat dah betul yuz stting GPS hp sani last2 salah...(*_^) 
kesian sani dekat pukul3 baru sampai sri kembangan...
punya la jauh tersesat..hahahaha...
yuz plak dah disebabkan penat sangat menunggu sampai je umah terus xsedarkan diri...hahaha...
(sowi sani)

Mungkin bagi korang yg baca benda ni biasa je tapi
 yuz just nak kongsi gan korng sikap sesetengah orang melayu kita 
yang xberapa nak senang tp belagak dia mak aii dah macam apa lagi...(sowi bagi yg terasa k..)..
Ok la kawan2 yuz rasa dah cukup banyak yuz membebel plak...
mesti bosan korng baca kan..hehehe..(bukan selalu)....
Da story t yuz kongsi dengan korang lagi ek...daAA....^_____^  



Amacam?? Da Bace?? ok x?? Law Ok,Like Kat Bawah Nie!! ^_^"

4 comments:

matamulut said...

banyak lar hg punya sorey! awat xdak da gambar dy yg hg nak boh ka?? padan muka! dr dlu xpnah nk brubah!

cokelatyuz said...

xbaik la adik...dia dh tlong aku taw x...smlm dia col aku mgdu ang xagkt col dia...skg bt mcm kwan2 dah la adik xpyh da prsaan...tlan ja la pe dia wat..

matamulut said...

dy xpenah wat aq mcm kwn dy.. slagi aq cntact dy, slagi tuh dy akn trs wat aq sakit ati.. hg mmg la xtaw..bukn hg yg kna.. aq

cokelatyuz said...

tah la adik...ang wat la pe yg tbaik tuk ang...pk btul2...aku mls nk msuk cmpur...:)